Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ge Stadsparken fler fikaplatser

Jag hälsade på i Linköping några dagar och som sig bör var vi mestadels utomhus. Lektorshagen i Gottfridsberg och Gamla Linköping besökte vi med våra picknickkorgar. Jag blev imponerad av att det överallt fanns bord, stolar och grillplatser att tillgå. Dessa platser utnyttjades väl! Min värd berättade att alla kommunens förvaltningar har fått direktivet ”tänk om, dra inte in”.

Mina funderingar gick förstås till Örebro, dit mina skattepengar går. Med picknickkorg hade jag dagen före julafton bestämt träff i Stadsparken med en god vän. Med undantag för ett bord mitt i lekplatsen, där barn trivsamt stojade på högsta volym, men omöjliggjorde pratsamvaro mellan vuxna, fanns enbart bänkar! Inga bord! Vi var bara två och kunde lägga en duk på sittbänken, som vi till slut hittade, men vår fikastund hade blivit trevligare om Örebro hade samma omtanke om sina medborgare som Linköping. Picknick vid bord tycker jag inte borde vara någon omöjlighet i Örebros parker. Det lockar folk att komma ut och träffas.

”Utepicknick med både sittplats och bord”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel