Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ge vabbande föräldrar mer betalt

Jag vill börja med att skriva att jag har full förståelse för att förskolor och skolor följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och skickar hem barn med symptom. Det jag inte har förståelse för är hur samhället och regeringen tänker att det ska fungera i längden?

Vi har nu vabbat 2-4 dagar i veckan sedan vi började jobba igen efter semestern för fyra veckor sedan, ungefär hälften av tiden har varit befogad. Hälften av tiden har varit till exempel för att barnen hostat vid ett tillfälle när de ätit mat eller varit trötta. Detta innebär en extrem inkomstförlust för vår enskilda familj. Det har inneburit en påfrestning för både min och min mans arbetsplats (vi arbetar båda inom vården). Tänker att det blir en stor påfrestning för samhället när större delen av alla föräldrar kommer att vara hemma hela hösten. För jag tror att detta bara är starten, när influensa, förkylnings och magsjukesäsongen startar på allvar så kommer det bli vabb i flera veckor.

Borde inte vi föräldrar få mer betalt när vi är hemma med våra friska barn och inte får arbeta? Borde vi inte få rabatt på förskoleavgiften när våra barn inte är där?

”Småbarnsmamma”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel