Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gemenskap lockar vandrarhemsgäster

I semestertider är Harge populärt. För de långväga besökarna finns många varianter på boende. Lite extra bekvämlighet och nostalgi får man på Harges gamla skola.

Christer Carlén har drivit vandrarhem i Harge skola i ungefär tio år. Besökare från hela Europa kommer hit under sommarmånaderna när vandrarhemmet är öppet.

– Det brukar vara många tyskar, men även svenska semesterfirare, berättar Christer.

Christer har arbetat många år i krogbranschen, men bestämde sig sedan för att driva vandrarhem. Hans mamma är från Hammar så det fanns koppling till platsen.

”Tvingas umgås”

Att bo på vandrarhem brukar vara uppskattat.

– Det handlar om gemenskap. Man ”tvingas” att umgås i gemensamma utrymmen, i tv-rum och så, säger Christer.

Trots lite mulet och kallt väder, finns det mycket att göra. Fullt upp med att dekorera den gamla griffeltavlan har Eric Hult och Edvin Hallberg som är på semester med sina föräldrar och njuter av sommarlovet.

– Det bästa är att spela minigolf, säger Eric, men Edvin är mer tveksam.

– Det är inte alltid så bra med sommarlov, för mina klasskompisar bor inte på min gata, så då kan vi inte träffas så mycket. Men oftast är det bra, kommer han fram till.

Många som kommer till Harge tycker om den vackra naturen. Familjen Krajei är från Schweiz och har besökt Sverige tre gånger.

– Vi tycker om Sverige, maten, kulturen, människorna och naturen, säger Luboš Krajei. Denna gång blir vi kvar i tre veckor.

Christer Carlén bor själv i vandrarhemmet och arbetar mycket, även om han tycker det är roligt.

– Det är klart jag känner att jag aldrig blir riktigt ledig. I så fall får man åka bort. När jag är ledig åker jag gärna skidor, utför.