Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Genomför en oberoende granskning av batteriavfallsdumpningen

Liberalerna, Centerpartiet, Kristdemokraterna och Miljöpartiet ser mycket allvarligt på att miljöfarligt avfall har dumpats på en åker i Kumla kommun. Vi ställer oss också frågande till hur hanteringen av de orosanmälningar som kommit in till kommunen har hanterats och ser också brister i det interna informationsflödet av relevanta sakuppgifter som inte påverkar brottsutredningen. Som politiker sitter vi på mandat från medborgarna i Kumla och har då också ett ansvar för de beslut som är fattade i nämnd eller på delegation, oavsett om vi sitter i majoritet eller i opposition.

Med anledning av detta och för att alla frågetecken ska rätas ut föreslår vi därför att en oberoende granskning sker av hela den interna processen inom Kumla kommun kring batteriavfallsdumpningen. Förslagsvis ges Länsstyrelsen i uppdrag att utföra tillsyn av hela processen.

Christian Liljenhed

Liberalerna, oppositionsråd

Jan Engman

Centerpartiet, partiföreträdare

Albin Hellström

Kristdemokraterna, partiföreträdare

Carina Riberg

Miljöpartiet, partiföreträdare

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel