Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gerdevåg SM-fyra – på ny rekordtid

Josefin Gerdevåg krossade sitt personliga rekord – och tog en fjärdeplatsn är SM-milen avgjordes i Malmö på lördagen.

2012 tog Josefin Gerdevåg, 33, tog SM-brons i maraton 2012.

På lördagen var hon bara en placering från karriärens andra SM-medalj när SM-milen, alltså svenska mästerskapet i tio kilometer landsvägslöpning, avgjordes i Malmö.

Gerdevåg krossade sitt eget nysatta personliga rekord på distansen, från Startmilen för tre veckor sedan, med 29 sekunder och avslutade med att spurta ned Malmös Nora Falaki med en sekunds marginal och ta fjärdeplatsen på 35.27.

Svenska maratonstjärnan Isabellah Andersson tog som väntat SM-guldet, med 17 sekunders marginal före Charlotta Fougberg, EM-silvermedaljör på 3 000 meter hinder i somras, och ytterligare 55 före Malmös Louise Nilsson. Gerdevåg hade därmed 41 sekunder från medalj.

Även Lisa Bergdahl, 19, tog en fjärdeplats. Fellingsbrolöparen, som tävlar för Glanshammar, gick i mål på 39.46 och slutade därmed fyra i K22-klassen, 47 sekunder från medalj och 2.09 bakom segrande Frida Michold.

På herrsidan hade KFUM Örebro tre löpare på topp 30 i SM-klassen, med försatårssenioren Linus Rosdal som tolva på 31.06, Per Sjögren 15:e på 31.24 och VM-orienteraren Martin Regborn 28:a på 32.15. Eskilstunas Abraham Adhanom vann på 29.43, och var därmed en av fyra löpare som gick under 30 minuter.