Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gerdevågs halvmara – bäst i länet någonsin

Josefin Gerdevåg hade redan distriktsrekordet i halvmaraton. Men i Haag på söndagen krossade hon sin egen bästatid – med 70 sekunder.

Sjukdom stoppade henne från halvmaran i Barcelona i februari.

Men i dag var Örebrolöparen Josefin Gerdevåg, 34, tillbaka – snabbare än någonsin.

I holländska Haag sprang Gerdevåg in på nya distriktsrekordet 1.16.41 efter att ha haft splittiderna 17.48, 17.57, 18.24 och 18.40 på de fyra första femkilometarna. En tid som var 70 sekunder bättre än Gerdevågs egna distriktsrekord från Kungsholmen runt i fjol.

Trots det var det länge osäkert om Gerdevåg skulle få något distriktsrekord – Mikaela Kemppi, 42, flåsade henne nämligen i nacken hela vägen in i mål, och var bara fem sekunder bakom över mållinjen på 1.16.46.

Minna Lamminen, Finland, vann tävlingen på 1.14.14, medan Hanna Lindholm, FK Studenterna, blev bästa svenska på tredje plats, fyra sekunder före Gerdevåg.

KFUM Örebros Linus Rosdal, 23, krossade sitt eget pers i herrklassen, från Haag i fjol, när han sprang in på 1.07.45 – den bästa tiden av en länslöpare på halvmaran på nästan 30 år.