Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gerzic bröt mardrömssviten: ”Krysset är alltid ledigt”

ÖSK hade gått mållösa i tre raka hemmamatcher. Mot Falkenberg kunde Nordin Gerzic bryta måltorkan – med ett drömmål. – Krysset är alltid ledigt, säger mittfältaren efter 3–2-segern.

Annons

Frågetecknen var många när det gäller ÖSK:s offensiv inför söndagens möte med Falkenberg. Inte minst hemma på Behrn arena där laget hade spelat tre raka matcher utan att lyckas göra mål. Därför var det förlösande på många sätt när Nordin Gerzic klev fram och kvitterade till 1–1 mot Falkenberg i den 29:e minuten.

– Den här gången blev det bra. Hade haft några lägen med vänstern tidigare och då dragit ut bollen till inkast. Nu bestämde jag mig tidigt för att dra en höger yttersida mot bortre och krysset är ju alltid ledigt, säger han och skrattar.

I den svängiga och dramatiska matchen kunde ÖSK till slut vinna med 3–2. Tack vare ett tydligt spelövertag, men också med ett mer direkt passningsspel än tidigare.

– Det var mycket rakare nu. När vi såg en yta att stoppa in bollen på så gjorde vi det. Då skapar vi också många chanser. Sedan kommer de nya spelarna in i vårt spel mer och mer och de gör det riktigt bra i dag, säger han och syftar inte mins på Nahir Besara som spelade fram till Nordins ledningsmål och sedan gjorde ÖSK:s andra mål själv.

Gerzic avslutade matchen med smärtor i låret och fick kliva av i den 87:e minuten. Men lämnar lugnande besked inför fortsättningen.

– Jag slog en krossboll och så knöt det sig bara. Jag fick kramp som inte ville släppa. Det var en ren säkerhetsåtgärd att jag klev av. Det ska inte vara någon fara, säger han.