Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gerzic: "Det finns inga mirakel"

ÖSK tog femte segern på sex matcher – och är fortsatt formstarkast i allsvenskan. Nordin Gerzic och Patrik Haginge förklarar varför.

ÖSK går som tåget i allsvenskan. 2–0 mot Kalmar var lagets femte seger på sex matcher, och efteråt gav lagets kanske formstarkaste spelare, mittfältsdyanmot Nordin Gerzic, sin syn på superformen:

– Det är många gubbar som är i bra form, som har bra självförtroende. Offensivt spelar vi med lugn och är sansade. Defensivt jobbar vi stenhårt, för varandra. Då får vi resultat, säger han och fortsätter:

– I dag låg vi jäkligt bra, jag och ”Robban” (Robert Åhman Persson), och jobbade stenhårt. Vi vann kampen på mitten, vann mycket boll och förmedlade boll. Det var en bra helhet från hela laget egentligen, det är inte så svårt att spela när alla ligger rätt. Jag och ”Robban” kunde kliva upp i rygg på deras spelare och vinna bollar.

Patrik Haginge, som gjorde styrde in det förlösande 1–0-målet på skott från Ahmed Yasin efter en frispark från just Gerzic, håller med.

– Vi gjorde en jättebra match över 90 minuter i dag. Vi kunde ha avgjort i första halvlek, men kanske förtjänade vi inte det när vi inte satte de chanser vi skapade och missade en hel del inspel till chanser vi borde ha skapat. Vi hade inte skärpan sista biten. Men vi kände att vi var bättre och malde ned dem, säger den rutinerade högerbacken.

Varför är ni så bra just nu?

– Efter ett tränarbyte tar det ett tag innan man hittar rätt. Kanske förändrade vi oss lite väl snabbt i början, men nu har vi hittat tillbaka, hittat spelet. Dessutom fick vi in några jättebra nyförvärv under sommaren (Daniel Sobralense och Daniel Nordmark), och det gör inte minst att det blir riktigt förändring när vi slänger in folk från bänken. Som när ”Crespo” kommer in i dag, då vet man hur motståndarna känner. Han är riktigt jobbig att möta.

Efter 17 omgångar låg ÖSK på kvalplats och hade 15 poäng upp till Elfsborg på fjärdeplatsen. Efter fem segrar på sex senaste är laget nu, efter 23 omgångar, klättrat sex placeringar och är åtta. Och avståndet upp till den där fjärdeplatsen, som ger allsvensk bronsmedalj och kan ge en plats i Europa League, har krympt till sju poäng med sju matcher kvar att spela.

– Det finns inga mirakel, det är bara att köra på, säger Gerzic om tabelläget.

Haginge:

– Just nu är vi mest glada över att vi lämnat bottenstriden. Vi försöker vinna varje match, det är inte svårare än så. Närmast mot Falkenberg, som jag aldrig tror att vi vunnit mot. Jag ska inte prata om revansch, men vi vill visa att vi är bra nu.

Läs mycket mer om ÖSK-segern mot Kalmar i tisdagens NA, papperstidningen, som går att köpa som e-tidning nedan!