Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gerzic: "Jag förtjänar att spela i landslaget"

Varnad och avstängd i nästa match mot Kalmar. Ändå fick Nordin Gerzic bli matchvinnare mot Gefle med sina två mål, som var ytterligare ett formbesked till förbundskaptenen Erik Hamrén.
– Jag förtjänar att spela i landslaget, säger ÖSK-mittfältaren till NA.

Bottenkrigande Gefle kom till Behrn arena, pressade att ta poäng för att öka chansen till att slippa nedflyttning. Men redan efter första halvlek var det avgjort då ÖSK gjorde lite som man ville med gästerna.

I spetsen gick Nordin Gerzic, som inom loppet av åtta minuter gjorde två mål och ensam såg till att hemmalaget gick från 1–0 till klara 3–0.

Ett nytt styrkebesked från Gerzic som under säsongen har varit ÖSK:s klart hetaste spelare, och diskussionerna om han bör finnas med i ett svenskt landslag lär ta ny fart efter onsdagens match.

– Det är en dröm jag har att komma med i landslaget. Det finns ingen mittfältare i allsvenskan som varit bättre i år. Jag förtjänar att spela i landslaget, menar ÖSK-mittfältaren.

Om förbundskaptenen Erik Hamrén väljer att inte ge Gerzic chansen kan han tänka sig spel för sitt födelseland Bosnien, där han har gjort sex ungdomslandskamper.

– De har hört av sig och ställt frågan, men jag vill avvakta och hoppas få spela för Sverige. Men blir det inte så är det absolut ingen omöjlighet att jag väljer Bosnien.

Läs hela artikeln i torsdagens NA, papperstidningen!