Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gerzic på språng mot formen

Formen har sviktat under inledningen av säsongen. Men mot Häcken visade Nordin Gerzic att han är på rätt väg.
Och nu ser ÖSK-mittfältaren bara positivt på framtiden

– Under den här säsongen kommer jag att bli ännu bättre än vad jag var förra året, säger Gerzic.

Örebro SK kan blicka tillbaka på en vecka som innehöll ömsom vin och ömsom vatten.

Vattnet kom i form av en kalldusch i måndagens hemmamatch mot Gefle där det blev förlust med 2–3 efter en tam insats.

– Vi spelade inte som ett lag och gjorde inte de saker som vi kommit överens om. Men kanske var det bra att vi fick den förlusten så att vi vaknade till ordentligt. Vi spelade ju inte speciellt bra i de två matcherna innan heller, funderar Nordin Gerzic.

ÖSK:s landslagsmeriterade mittfältare var själv en skugga av sitt rätta jag mot Gefle.

– Jag orkade springa, men ha inte haft den rätta kicken. Samtidigt så har jag också hårdare bevakning nu, motståndarlagen vet exakt vad vårt spel går ut på, säger Nordin.

– Men både jag, Sixten och Lasse (Mosander) har vetat om att det ska ta lite tid för mig att komma tillbaka i full form.

Har det varit jobbigt att vänta?– Nja, det finns inga genvägar utan har bara varit att pumpa på.

Mot Häcken blev det något av en islossning för ÖSK:s spelgeni som gjorde en riktigt bra insats på Rambergsvallen. Gerzic hade bra precision i passningsspelet och gjorde ett hårt jobb både i offensiven och defensiven.

– Vi gjorde det jäkligt bra mot Häcken. Vi har många vinnarskallar i laget och efter matchen mot Gefle sa vi till varandra att vi inte skulle göra flera sådana matcher, säger Nordin.

Hur tycker du att det fungerade med Alejandro Bedoya i den defensiva mittfältsrollen?– Om du frågar mig så tycker jag att det är i den rollen som hans spelstil passar bäst. Där får han riva, slita och vinna nickdueller, tycker Gerzic.

Spelade tempofylltPå annandag påsk väntar obesegrade topplaget Helsingborg på hemmaplan. Förra gången när lagen möttes på Behrn arena gjorde ÖSK enligt många en av sina bästa matcher under 2000-talet och vann med 3–0.

– Det är svårt att ranka matcher mot varandra, men kanske var det vår bästa insats under förra året. Vi spelade ett tempofyllt passningsspel och ett aggressivt försvarsspel, helt enkelt det spel som vi är ute efter, säger Nordin.

Trivdes med GerndtSamma ingredienser krävs förmodligen på nytt i ÖSK-spelet om man ska kunna dyrka upp det försvar som hittills bara släppt in ett mål på fyra matcher.

– Helsingborg spelar inte världens bästa fotboll, men vinner sina matcher. Vi kan bara försöka att spela vårt spel med mycket rörelse, konstaterar Gerzic som nu ställs mot kompisen Alexander Gerndt som han lärde känna under landslagslägret i Sydafrika.

– En jättebra kille. Ödmjuk och rolig utanför planen och en snabb forward som springer mycket i djupled på planen. Jag umgicks mycket med Gerndt, Daniel Larsson, Guillermo Molins och Jiloan Hamad i Sydafrika, berättar Nordin.