Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gerzic togs av polis

ÖSK:s stjärnspelare Nordin Gerzic fick tillbringa natten till söndagen i fyllecellen.
Nu är den nyblivne landslagsmannen dessutom polisanmäld för hot och våld mot tjänsteman.

På lördagen hade ÖSK-truppen en lagfest som bland annat innehöll paintball och sedan samling i den egna klubblokalen innan flera spelare senare på kvällen drog vidare ut på stan.

Några av dem hamnade på nattklubben Frimis i centrala Örebro. Strax före klockan två på natten uppmärksammade ordningsvakterna ett bråk på dansgolvet. En av de inblandade var Nordin Gerzic. Han omhändertogs därför och polis kallades till platsen.

Den nyblivne landslagsmannen togs av polisen enligt lagen om omhändertagande av berusade personer, Lob.

Innan dess hade vakterna på Frimurarlogen uppmärksammat ÖSK-spelarens agerande på dansgolvet. Enligt dem var han berusad och uppträdde aggressivt.

Gerzic leddes ut ur lokalen och ska då ha hotat vakterna och satt sig till fysiskt motvärn med armar och kropp. I den polisanmälan som NA tagit del av står det också att Nordin ska ha sagt att han ”ska komma tillbaka och ta er sedan”.

Gerzic bedömdes vara så pass aggressiv att ordningsvakterna la ner honom på magen och satte på handfängsel. Därefter togs han till arresten av polisen för att sova ruset av sig.

Cirka sex timmar senare, klockan 08.10 på söndagsmorgonen, släpptes han ut från polishuset.

Uppgifterna finns i de protokoll och den anmälan som polisen upprättat om omhändertagandet.

Där står det också att Nordin Gerzic inte kunde ta hand om sig själv och att han utgjorde en fara för andra.

Nordin Gerzic har nu anmälts av två ordningsvakter på Frimis. Brottsmisstanken är våldsamt motstånd och hot mot tjänsteman.

– Men man ska komma ihåg att det är långt till åtal och fällande dom, säger en polis som NA talat med.

Huvudpersonen själv anser att bråket på Frimis som slutade i polishuset bygger på missförstånd.

– En olycklig händelse. Men jag har inte gjort något fel, säger han till NA.

– En kille sprang in i mig och jag knuffade bort honom. När han ville be om ursäkt trodde vakterna att vi skulle bråka och kom rusande. Klart att jag blev förbannad när de ingrep.

Vad säger du om att det finns en polisanmälan mot dig för våldsamt motstånd och hot mot tjänsteman?– Jag gjorde absolut inget våldsamt. Och det kommer inte att finnas någon anmälan mot mig eftersom jag i går träffade vakterna och vi var överens om allt byggde på ett missförstånd.

– Alla som känner mig vet att jag sköter mig. Sånt här händer inte mig.

Läs en längre intervju med Nordin Gerzic i torsdagens NA, papperstidningen!