Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Gick in i väggen av viruset"

Skador och sjukdomar har härjat vilt i ÖSK under försäsongen.
Mest har Nordin Gerzic lidit – som varit sjuk i över två månader.
– Jag gick in i väggen på grund av viruset. Nu äter jag dubbelt så mycket som vanligt för att komma tillbaka, säger ÖSK:s viktigaste spelare.

Han var en av ÖSK:s bäste spelare förra säsongen och belönades med en landslagsplats under januariturnén. Men när Nordin Gerzic ville som mest, stoppades han av sig själv. Ett virus har varit som en enda lång elak tröjdragning sedan i mitten av december. Och fortfarande kämpar Nordin Gerzic för att komma loss och tillbaka.

”Sov konstant”– Den 17 december kände jag mig hängig och efter det bröt febern ut. Jag hade 39,8 grader i flera dagar och kände mig död, typ. Jag kände att något inte stod rätt till och sov konstant, säger Gerzic, som trots viruset tackade ja till landslagsturnén i Sydafrika. Där nådde han aldrig maxpuls.

– Jag hade gjort tester med ÖSK före jul och de såg väldigt bra ut. Men problemet var väl att jag fortsatte träna och spela med viruset i kroppen. När jag väl kom till landslagssamlingen kände jag att jag var helt slut. Det märktes på konditionstesterna och det märktes på planen när jag inte orkade att spela mitt eget spel. Trots det tyckte jag att det gick rätt bra.

Nordin Gerzic fick inte plats i den landslagstrupp som veckorna efter fick flyga till Cypern för träningsmatcher.

– Nej, jag var sjuk då igen och hade inte kunnat åkt även om jag fått chansen. Men jag kommer att spela mig in i landslaget, det är jag säker på. Jag hade mött alla spelare som var med på januariturnén och vet vad jag går för när jag är frisk. Nu gäller det bara att ta ytterligare ett steg och visa vad jag kan den här säsongen.

PromenaderFör att kunna göra det måste Gerzic nu skynda långsamt. Med lättare styrketräning och promenader i stället för fotbollsträning och med dubbelt matintag.

– För att se till att jag inte sjunker i vikt och för att bygga upp immunförsvaret äter jag det dubbla matintaget. Jag äter lika mycket som vanligt men dricker i samband med maten ett kosttillskott som ger lika mycket till. Jag har gått upp två kilo. Jag är glad att inget värre har hänt med mig, det hade det kunnat gjort om jag fortsatt köra på med viruset i kroppen. Nu hoppas jag kunna börja träna som smått på tisdag igen.

Läs hela intervjun med Nordin Gerzic i måndagens NA, papperstidningen!