Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gift par döms för misshandel – polisen hittade blodig tröja i bostaden

En 24-årig man döms för en misshandel som ägde rum i Karlskoga tidigare i år. Hustrun, en 24-årig kvinna, döms för egenmäktigt förfarande, bedrägeri, olaga hot och skadegörelse.

Annons

Det var sent på kvällen i slutet av januari som en person besökte parets bostad i Karlskoga. Där ska den 24-åriga mannen ha hållit fast besökaren kring halsen och slagit honom med knytnävsslag mot ansiktet.

Till följd av misshandel började besökaren blöda näsblod. I bostadens köksdiskho påträffade polisen senare en blodstänkt, vit t-shirt indränkt i klorin eller liknande medel.

Under tiden som misshandeln pågick tog den 24-åriga kvinnan besökarens mobiltelefon. För det döms hon för egenmäktigt förfarande. Kvinnan döms även för en skadegörelse som skedde i december 2017 samt ett fall av bedrägeri och olaga hot som skedde i slutet av juli samma år.

För misshandeln döms den 24-åriga mannen till villkorlig dom med 50 timmars samhällstjänst och skadestånd på 5 000 kronor. Påföljden för kvinnans samtliga brott blir skyddstillsyn och skadestånd på 24 477 kronor.

Det nu dömda paret har förnekat samtliga gärningar.