Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Girighet förnekar sig aldrig

 
Coronaviruset i Örebro län
Visa alla artiklar

1.Volvo ska permittera 20 000 anställda och får hjälp av regeringen, med ett bidrag till halva lönen för de som permitteras. Det är ju OK.

Pengar har tydligen Volvo, men de ska gå till aktieägarna har Volvostyrelsen beslutat sig för. De ska betala ut 12 miljarder till aktieägarna i år. Det var ett svårt beslut att ta, sa presstalesmannen, stackars dem.

Vad ska man säga om det, annat än skandal. Värdet på aktierna går upp och ner, nu var det ner kan man säga. Först får man statliga pengar med ena handen, sen får aktieägarna sitt med andra handen.

Ska vi, gå med på det ?

2.Riksbanken lånar ut 500 miljarder till bankerna, ränta 0 pocent. Bankerna ska sen låna ut pengar till företag, som sitter illa till och behöver hjälp. OK med det.

Men sedan då, bankerna lånar ut med en ränta på 6,6 procent. Rena ockerräntorna. Om man har ett bolån, är räntan cirka 1,5 procent. Det vore väl lämpligare. Först går företag omkull, sen ska de komma igång igen med ockerlån, att betala

Varför ska bankerna sko sig på företagarna och Svenska folket? De brukar ha goda vinster ändå.

3. Nätdoktorer, som man kan anlita på nätet. Kostnad, gratis eller 100 kr, men en räkning skickas av doktorn till patientens vårdcentral cirka 500 kr, som bekostas av oss alla.

Vill man anlita en nätdoktor borde de ta ut kostnaden direkt från patienten, som ett läkarbesök på en vårdcentral kostar det vill säga 300 kr. Patienten slipper ju köa, alltid en fördel kanske.

Margareta Anneborg

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel