Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Gjorde bort mig och får sota för det”

Här berättar Bill Impola själv om missen som en hel skidvärld pratar om.

Kopparbergsåkaren Bill Impola åkte för sensationell seger på 43 kilometersloppet av Ski classics-loppet i schweiziska La Diagonela. Men med drygt två kilometer kvar, i klar ledning, åkte han fel och sumpade därmed chansen.

Eftersnacket i La Diagonela kom att handla om arrangörernas bristfälliga skyltning. Men Bill Impola tar på sig hela skulden själv efter missen som kostade honom karriärens största framgång.

– Jag tar på mig allt. Jag gjorde bort mig och får sota för det, säger han.

Hur upplevde du själv skyltningen?

– Det får andra prata om. Det hjälper inte mig att gnälla på något sätt och inget blir bättre av det. Jag skulle ha haft koll på banan och det är bara mitt eget fel, säger Impola.

Vad tänker du kring att vara så nära en seger och förlora den på det sättet?

– Ja, det hade varit ett steg till i min karriär. Jag var på väg mot något väldigt bra. Nu blev det inte mitt livs lopp. Men jag tar ändå med mig det positiva. Åkningen fungerade bra och vi fick ännu ett bevis på att teamet har gjort ett bra jobb hela säsongen, säger Impola som också har lärt sig en läxa, om än den verkligt hårda vägen.

– Jag tar med mig den här erfarenheten och  nu kommer jag i alla fall aldrig att åka fel igen.

Läs mer om Impolas märkliga lopp i söndagens NA, papperstidningen! Den kommer du också att kunna köpa som e-tidning via länken nedan.