Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Glad påsk medpyssel och äggtävling

I äggpickningstävlingen handlade nästan allt om taktik. Men oavsett hur bra taktik barnen än lagt upp så höll den, för de flesta, inte hela vägen.

– Jag tycket att min taktik var bra, men det gick inte hela vägen, sa Tim Eriksson.

Bättre gick det för Sebastian ”Basse” Sundström, som tog hem totalsegern. Han hade dock inte lagt upp någon taktik.

– Men det gick bra ändå, konstaterade han.

Avslöjade taktiken

Findus Wåströms ägg höll nästan hela vägen. Med en andraplacering i bakfickan avslöjade han hemligheten med sin framgång.

– Man ska vänta och stå helt stilla så att den andra får slå. När de andra slår hårt så går deras ägg sönder.

Innan kyrkans barntimmars miniorer kunde starta i tävlingen fick de måla sina ägg. Och efteråt, när skalen pickats sönder, fick de äta upp innehållet.

Avslöjade förväntningar

Under fikastunden berättade barnen om sina förväntningar inför påskhelgen.

– På påsken får man göra många roliga saker. Måla ägg, klä ut sig till påskgubbe eller påskkärring och gå runt och få godispengar. Men i år ska jag inte klä ut mig, berättade Rickard Didic.

Det stundande påsklovet var också ett stort samtalsämne. Resor till Danmark, Finland och Småland stod på programmet för en del. För andra var det lugnet i hemmets sköna vrå som hägrade.