Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Glädjebeskedet: "Tillbaka om en vecka"

Ljumskskadan såg riktigt allvarlig ut – men mindre än 24 timmar efteråt fick Sam Mensah ett skönt besked: Han kan vara tillbaka i matchform redan om en vecka.

Det var redan i 13:e minuten av lördagseftermiddagens match mot Mattersburg som Sam Mensah, ÖSK-nyförvärvet som startade som vänsterback, halkade till när han skulle rensa undan en boll.

Mensah hade ordentligt ont, men fick snabb behandling av ÖSK:s nye naprapat Sam Masih, som satte tryck och bandagerade ljumsken. Den kvicka insatsen kan ha räddat Mensha från veckor av rehabträning – för redan på söndagen kände han sig mycket bättre.

– Precis när det hände, när jag kände smärtan, trodde jag att det skulle vara en allvarlig skada. Men redan på kvällen kändes det bättre, och Sam (Masih) sa till mig att det var väldigt bra nyheter att skadan inte förvärrats, säger Mensah på söndagsförmiddagen, ett knappt dygn efter skadan.

Mensah cyklade lätt på hotellgymmet på söndagen, och var mycket hoppfull om en snabb återkomst till fotbollsplanerna.

– En vecka, sedan är jag tillbaka. Värre än så tror jag inte att det är. Det är skönt för mig som ny i laget att inte bli borta för länge, säger han.

Naprapaten Sam Masih vågar dock inte ropa hej redan nu.

– Det får man absolut inte göra, men vi har läget under kontroll och det är huvudsaken. Det är fortfarande för tidigt att säga hur allvarlig skadan är, vi tar det en dag i taget och får avvakta några dagar innan vi kan göra en prognos. Men det går absolut åt rätt håll, säger han.

Förutom Mensah saknar ÖSK just nu också knäskadade Ilir Berisha och Robert Åhman-Persson samt ryggskadade Tobias Nilsson. Övriga spelare deltog i den korta, gemensamma fotbollsträningen på söndagen. Oscar Jansson, Jakob Rinne, Mohammed Saeid, Shpetim Hasani, Ayanda Nkili, Daniel Björnquist och ”provspelaren” Anthony Gordinho – samtliga förutom Rinne spelare som vilade helt från matchen mot Mattersburg – tränade ytterligare en halvtimme på fotbollsplanen medan övriga gick till gymmet.