Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Glam skrev historia – tog första segern någonsin i elitserien

Glöm segernollan.
Nu vet bowlingspelarna i Örebrolaget BK Glam hur det känns att vinna i elitserien.
På söndagen vände laget 9–6-underläge till 11–9-seger mot Falkenberg – och skrev historia.
Men laget är fortfarande fast på sistaplatsen i tabellen.

Det såg ut som om BK Glam var på väg mot ännu en förlust.

Örebrolaget har ju åkt på några sådana sedan det i våras tog klivet upp i elitserien för första gången – en poäng på tio första matcherna i högsta serien har det blivit – och efter tre av fyra serier mot Falkenberg på söndagen var det återigen stort underläge: 9–6.

Men då föll plötsligt alla bitar på plats: Fem av åtta spelare i laget slog över 220 poäng i sista serien, och sammantaget räckte det för att vinna alla fyra banparen och därmed också totalslagningen. Fem poäng av fem möjliga i serien – och matchen var vänd till 11–9, den första historiska seger i elitserien säkrad.

Totalt sett, över hela matchen, spelade Andreas Jonsson, Patrik Wetterberg och Per Jansson bäst med 910, 907 respektive 896 poäng över fyra serier. Matchen spelades under ett sammandrag i Västerås, där Glam på lördagen föll med 13–7 mot Nässjölaget Team Clan.

I tabellen ser det dock fortsatt mörkt ut för Glam. Ynka tre poäng under de elva matcher som utgör första halvan av elitseriesäsongen gör att Örebrolaget är klart sist, på nedflyttningsplats, och har hela fyra poäng upp till kvalplats och sju till fast mark.

Nästa elitserieomgång spelas inte förrän helgen 20–21 januari, då Glam spelar hemma mot tabelltrean Team Alingsås på lördagen.