Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Glanshammar vidare- Sköllersta utslaget

Glanshammar är klart för SM-slutspelet i futsal i Solna.
– Riktigt kul, utbrister spelaren Martina Andersson.

För några veckor sedan gick Glanshammar vidare från det första gruppspelet efter seger mot Eskilstuna United och wo-seger mot Karlstadlaget Norrstrand IF. I går var det dags för det andra gruppspelet. Platsen var Hofors och för motståndet stod Gustafs GOIF och QBIK. Och det började bra. Seger i den första matchen mot Gustafs GOIF från Dalarna med klara 6–3.

Dålig start

– Men vi fick en jättedålig start på matchen och låg under med 2–0 redan efter tre minuter. Men vi jobbar oss tillbaka in i matchen och visar rätt attityd och vänder ganska snabbt, berättar spelaren Martina Andersson som gjorde två mål i matchen.

De fyra andra målen gjorde Lillevi Falk (2), Linda Algotsson, och Jessica Lundkvist.

I den andra matchen väntade tuffare motstånd. Nämligen division 1-laget OBIK. Men seger med 4–3.

Visar vinnarskalle

– De var tvungna att vinna med två mål för att gå vidare så de satsade framåt. Men vi visar våra vinnarskallar och tar hem matchen. Och det rättvist eftersom vi bland annat hade fem stolpträffar.

Även mot QBIK blev Martina Andersson målskytt. De tre andra målen gjorde Stina Andersson (2) och Johanna Wall.

Slutspelet i futsal-SM spelas i Solna 13 februari.

Underdogs

– Vi kommer väl dit lite som underdogs. Men jag tror vi har chans att vinna alltihop. Vi är som sagt ett gäng riktiga vinnarskallar, ler Martina Andersson.

Sköllersta utslaget

Desto sämre gick det för futsalspecialisterna i Sköllersta. Laget hade visserligen tagit sig till den andra gruppspelsrundan. Men där tog det stopp för fjolårsfinalisten. Förlust mot Tenhults IF med 4–5 och mot IFK Skövde med 12–8 – och därmed sist i gruppen.