Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Glenn Gustafsson ordnade SM-brons till Örebro efter stor dramatik

Stor dramatik utspelade sig när bronsmatchen i JSM avgjordes under måndagen.
Det var först efter straffläggning som bronsmedaljören kunde koras.

Annons

Örebro Hockey lyckades inte besegra Växjö Lakers, samtidigt som Luleå Hockey föll mot HV71. Kampen om bronsmedaljen, i J20:s SM-slutspel, skulle därmed avgöras mellan Örebro och Luleå.

När pucken släpptes på isen var det Norrbottningarna som tog kommandot. Redan efter tre minuter lyckades Christoffer Björk överlista Isak Mantler i Örebro-kassen.

Och det skulle dröja innan det small på nytt i den förhållandevis målsnåla tillställningen. Det var först när två minuter återstod, av den andra perioden, som Alfred Barklund kunde hitta en väg förbi Luleå-försvaret och kvittera.

Den tredje perioden blev till en riktigt nagelbitare. Bägge lagen slet hårt för att ta greppet om matchen, men de två målvakterna, Mantler och Ludvig Christoffersson lyckades hålla tätt.

Det var först när fem minuter hade avklarats, i den tredje perioden, som Chistoffersson tappade en retur, som Anton Johansson lyckades skicka in rätt i mål och ge sitt Örebro ledningen

Ett par kritiska minuter utspelade sig därefter. Örebro drog på sig en utvisning och fick försvara sig med näbbar och klor, men lyckades hålla undan Luleå-spelarna.

Det såg länge ut som att bronsmedaljen, relativt smärtfritt, skulle gå till Örebro. Men sen kom mardrömssekvensen: Efter turbulens framför egen kasse drog Örebro på sig ett självmål. Ställningen var därmed, med drygt fyra minuter kvar av ordinarie matchtid, utjämnad och matchen gick till förlängning.

Men då ville inte pucken gå in för något av lagen och det först efter straffar som en vinnare kunde koras.

Luleås Jesper Juntto missade den första, men Anton Johansson lyckades överlista Christoffersson. Nästa Luleå-skott träffade ribban, men sen lyckades Glenn Gustafsson sätta nästa puck och ge sitt Örebro bronspengen.

J20 slutspel, bronsmatch

Luleå Hockey – Örebro Hockey 2-3 (1-0,0-1,1-10-0, 0-1)

Första perioden: 1-0 (02:47) Christoffer Björk (Lucas Jidenius)

Andra perioden: 1-1 (37:59) Alfred Barklund (Linus Öberg)

Tredje perioden: 1-2 (44:52) Anton Johansson (Alfred Barklund, Lukas Pilö) 2-2 (56:17) Jesper Juntto (Marcus Collin, Tim Kämpeberg)