Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Glödhet marken i Lerbäck

Hetaste marken i mannaminne- och ett tvättäkta kändisbröllop till på köpet. Där har ni Lerbäcksmarken 2015.

Annons

Att tv-bonden Nils-Olof Olsson skulle spela med sitt band Plöj-Ingaz var känt av alla. Men vad mer därtill kom som en överraskning för alla utom den innersta kretsen av arrangörer- från scenen mitt på dagen friade Nils-Olof till sin Carina Tropp, med efterföljande åktur i lövad traktorvagn och vigsel i kyrkan med vigselförättare Hans-Eric Hägg.

Det lär ha varit de idylliska omgivningarna som lockat fram giftasplanerna- samma omgivning som lockar tusentals besökare varje år. Årets besökare fick inte vara rädda för att bli rejält svettiga i det heta vädret under vandringen mellan alla stånd.

- Vi har bidragit med minst fem grader extra ute! skrattar Gunnar Wallstedt. Han är i full färd med att smida spik inne i den nyöppnade smedjan, som efter omfattande renovering under lördagen blev flitigt besökt och berömd.

Många köpte glass och dricka och sökte skugga kring husväggarna. Utom knallarna själva då som stod där de stod men ändå verkade klara sig relativt bra.

- Ull är ju både värmande och svalkande på samma gång och redan i inledningen av dagen sålde jag faktiskt flera ullmössor, säger Gudrun Haglund-Eriksson från Närkesberg.