Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Glömd annons försenar vindkraftsbeslut

Det skulle tagits i kommunfullmäktige i november. I stället dröjer det till början av 2012 innan ett beslut om vindkraften kan tas i Lekeberg.

Annons

Tisdag den 25 oktober skulle kommunstyrelsen behandla det tematiska tillägget till översiktsplanen gällande vindkraft och fatta ett beslut i miljöprövningsfrågan om tillstånd till en vindkraftspark i Kilsbergen. Tre motioner om vindkraft skulle också besvaras. Därefter skulle frågan avgöras i kommunfullmäktige den 24 november.

Miss i rutinerna Kommunstyrelsen tvingas nu besluta om att börja om utställningsprocessen. Allmänhet, företag och föreningar får på nytt komma in med yttranden mellan 14 november och 16 januari.

En miss i rutinerna mellan kommunstyrelsens förvaltning och Sydnärkes byggförvaltning gjorde att utställningen av det tematiska tillägget om vindkraft aldrig annonserades i lokaltidningen (läs NA). Utställningen annonserades på kommunens hemsida och ställdes ut i kommunhusets foajé under drygt två månader. Men plan- och bygglagen kräver att det skall kungöras i en ortstidning.

Känns inte bra– Konsulten som sammanställer det tematiska tillägget upptäckte detta när han ville se en kopia på kungörelsen. Och den fanns inte. Så det här känns inte bra, säger kommunstyrelsens ordförande Henrik Hult (C).

Kommunfullmäktiges ordförande Dag Stranneby (M) är också missnöjd.

– Vi får bita i det sura äpplet och vi hinner inte få upp det här i januari utan får stoppa in ett extra sammanträde. Det här ger mer tid åt de som är tveksamma att bestämma sig men jag tror inte att det påverkar det politiska läget. Det är stabilt.