Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Goda exempel på jämställdhet ska uppmärksammas!

Annons

Länsstyrelsen utlyser nu ett pris för gott jämställdhetsarbete. Tillsammans med kunskapsspridning tror vi att det är helt rätt väg att gå för att öka jämställdheten i organisationer, företag och samhället i stort. Jämställdhetsdebatten handlar ofta om att kritisera det som inte fungerar och anklaga dåligt jämställdhetsarbete. ”Vi tror istället att goda exempel behöver uppmärksammas och spridas för att inspirera fler!”

Grunden för jämställdhet är alla människors lika, absoluta och okränkbara värde. Kvinnor och män ska ha likvärdiga förutsättningar och villkor för att kunna utveckla sin fulla potential. Jämställdhet är att människor, oavsett kön, har makt att forma sitt liv utifrån sina egna önskemål.

Därför behöver vi undanröja traditionella föreställningar, fördomar, strukturer och juridiska hinder som försvårar och förhindrar jämställdhet mellan kvinnor och män. Detta gäller familjeliv, arbetsliv och samhällslivet i övrigt. Det handlar inte bara om lagstiftning utan även om opinionsbildning och attitydförändringar.

Länsstyrelsens kartläggning visar att det fortfarande skiljer mycket mellan kvinnor och män i arbetslivet. Mänskliga rättigheter är inte givna runt om i världen, inte ens i Sverige. Avslutningsvis lånar vi ett citat från vår länskandidat till Europaparlamentet Soheila Fors som inte tar mänskliga rättigheter för självklart:

”Det räcker med att en generation slutar kämpa, slutar bry sig. Den generationen ska inte vara vår. Vi bär alla framtiden på våra axlar.”

Kristdemokratiska kvinnoförbundet Örebro län

Erica Gidlöf

ordförande

Margareta Ehnfors

Malin Silén

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons