Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Goda hamburgare – nästan som i USA

”Vill man ha en god burgare, så ska man gå dit. Det är det vi måste skriva” säger en av lunchpatrullens medlemmar med mycket däst röst efter en lunch på Burger Love. Vi andra kan bara hålla med.

Burger Love är den lilla hamburgerrestaurangen som ligger vägg i vägg med Taco Bar på Stortorget. Utifrån ser det ut som ett litet hamburgerhak med bara några få platser med utsikt mot torget, men stiger man in så sträcker sig en liten matsal in åt andra hållet.

Det är modernt inrett, och med amerikanskt snitt. Det är enkelt och snyggt, men mysigt. Lätt att låtsas att man sitter på en hamburgerrestaurang i USA, för den som har lite fantasi.

Man beställer maten i kassan men serveras vid bordet. För mellan 90 och 100 kronor får man välja mellan ett antal olika burgare: chili, ost-och-bacon och bbq, till exempel. Dessutom finns en vegetarisk burgare i form av friterad portabellosvamp. Bra med alternativ tycker vi.

Den som vill kan dessutom beställa en sidorätt: cole slaw, lökringar eller mozzarella sticks, till exempel.

När vi har satt oss ned vid bordet för att vänta på maten noterar vi att alla andra gäster i lokalen är män. Inte en enda kvinna verkar sugen på burgare. När maten kommer in undrar vi fortfarande varför kvinnorna saknas, men inte varför Burger Love lockar till sig män – för här serveras rejäla portioner. Vi får var sin stor portion mat, så mycket pommes frites att den liksom väller ut över kanten. Och det är mycket gott.

Själva burgarna är stora och har perfekt konsistens, där finns inte ett uns av sladder eller minsta stabbighet. Dessutom är de så saftiga, att köttsaften rinner ner längs handlederna om man försöker äta dem med händerna. Smaken är köttig och god med lagom grillsmak som bryter igenom den lätta sötman från brödet och de krispiga grönsakerna. På chiliburgaren piggar skivad jalapeños upp smaken ytterligare, och på bbq-burgaren går den extra rökiga smaken igenom tillsammans med inlagd gurka och torkad lök – en oväntad men mycket god kombination. Ost-och baconburgaren har rejäla skivor av båda sorterna.

Även det som serveras till burgarna är mycket gott. Lökringarna är gjorda av riktiga lökringar som är alldeles nyfriterade, coleslaw-salladen är kryddig och god och pommes fritesen är frasiga och salta.

Efter maten får man hämta kaffe och en bit bullängd. Det är fint med en söt avslutning på lunchen, men för oss som inte orkat oss igenom hela den goda maten känns bullen som ett nästan oöverstigligt hinder.

Så i stället börjar vi fundera på om vi skulle gå hit någon kväll också. För Burger Love är ett avslappat och trevligt ställe, där man gärna skulle äta bort en fredagskväll också.

Betyg

Burger Love, Stortorget: 14 p

Service: 3

Rätt anonym personal, men gjorde det de skulle. Svarade snällt på våra frågor i samband med beställningen, och serveringen gick hyfsat fort med tanke på att maten tillagas efter beställning.

Meny: 3

Burgare, burgare, burgare. Men det finns faktiskt en caesarsallad på menyn och vi gillar att de har en vegetariskt alternativ. Vi gillar också att de har en meny, där de specialiserat sig på rättarna.

Smak: 5Vi kan inte komma på något att anmärka på. Möjligtvis att det är så gott att man inte kan sluta äta i tid.

Extra: 3

Otvungen stämning och en vetelängd med gott vitt sockerklet på. Hit går man för att ha trevligt, inte för att banta.