Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Goda resultat för John Norlandersgymnasiets elever

Siffror från Skolverket visar på goda resultat för eleverna på John Norlandergymnasiet. Det är också fler än rikssnittet som fullföljer sina utbildningar.

I kärnämnena matematik, svenska och engelska är det 97 procent av avgångseleverna som har godkända betyg, jämfört med 85 procent i övriga landet. Andelen elever som fullföljer sina utbildningar efter tre år är även den hög, 87 procent på Handelsprogrammet och 89 procent på hotell- och restaurangprogrammet.

– En stor del av förklaringen tror jag ligger i att vi är en liten skola där eleverna alltid har tillgång till lärarna för att få stöd och hjälp, skriver skolans rektor Stefan Lövgren i ett pressmeddelande.

För att förbättra siffrorna ytterligare framöver ska lärarna jobba med coachsamtal, där lärarna regelbundet pratar igenom läget enskilt med eleven.