Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Golfklubben siktar på hundra nya medlemmar

De senaste åren har Lindesbergs golfklubb tappat 70-80 medlemmar per år. Sedan spelrättssystemet infördes har 150 medlemmar lämnat klubben.

Alltså ungefär dubbelt så många som normalt. Men ordförande Christina Hugosson är inte oroad.

– Vi har som mål att få hundra nya under året, och redan har 25 nya anslutit sig, säger Hugosson och påpekar att det inte bara är spelrätterna som ligger bakom tappet. Ett femtiotal hänger samman med ålder och sjukdom.

Hon ser det också som ett gott tecken att man har fullt deltagarantal på två planerade nybörjarkurser.

– Bara säsongen kommer i gång blir det också fart på inflödet. Då kommer föreningen också mer aktivt arbeta med medlemsrekrytering via skola, företag och andra föreningar.

På Golfens dag, den 9 maj, erbjuds nyfikna att gå med någon medlem för att provspela. Och i samband med Linde vårdagar kommer man ha rekryteringsjippo i hotellparken för att förhoppningsvis väcka intresse för sporten och föreningen.

– Dessutom är det ju inte så dyrt att börja spela längre i och med konverteringen, konstaterar klubbchef Annika Lundin som också hon hyser gott hopp om att medlemsantalet kommer öka.

Förutom förändringen med spelrätter har tränaren sedan elva år tillbaka lämnat klubben för arbete på annan ort. Det löser man den här säsongen genom att andra medarbetare får hjälpa till, samt genom samverkan med Mellringe golfklubb.

– Sedan får vi se inför nästa år om vi ska rekryterar ny pro eller om vi fortsätter satsa på något slags samarbete, säger Hugosson.

I övrigt ”håller klubben i kostnaderna” och soliditeten är god enligt ordföranden.

– Allt flyter på som det ska och det finns inga överhängande ekonomiska hot.

Att golfklubbar tappar medlemmar är inget unikt för Lindesberg.

– Så ser det ut i hela landet, och då gäller det att hitta på något för att få fler att vilja bli medlemmar. Förhoppningen är att det finns ett antal som nu vill bli fullvärdiga medlemmar i och med spelrättsförändringen som gör golfandet mer rörligt, säger Christina Hugosson.

Den 1 mars hade klubben 768 medlemmar.