Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gör det lagligt att förstöra drönare innanför tomtgräns

Alla som försökt ringa polisen vet att det sällan leder någon vart. Om man uttrycker oro över att en drönare svävat över ens tomt, och till och med gått ner och hovrat utanför fönstren, så kan polisen inte göra någonting.

Någon samordning av info, som till exempel att flera personer inom ett visst område har ringt med samma problem, görs inte. Man blir ombedd att upprätta en anmälan, och då ska man ju helst ha bevis på vem man riktar anmälan mot också.

Drönarägarna står ju inte precis på tomten när dom gör intrång. Inte synligt heller, om de är ute i olovligt ärende.

Och att kreativiteten till nya sätt att kartlägga inför till exempel inbrott, ökar i takt med teknikutvecklingen och i en takt som vida överskrider polisens kompetens- och intressenivå, är ju ingen nyhet precis.

Så en anmälan är bortslösad tid. Inte ens personöverfall utreds ju numera, enligt olika tidningsreportage.

Mitt förslag till lagändring innebär helt enkelt att göra det lagligt att förstöra drönare som vistas inom ens tomtgräns, såvida inte drönarägaren först tagit kontakt och bett om lov.

En drönare som passerar över och förbi min tomt kan vara okej, men när de hovrar över tomten och framför fönstren klockan 6 på morgonen – nej!

Då måste jag få freda mej och med alla medel tillåtas oskadliggöra drönaren. Så länge polisen inte har ntresse/resurser/kunskap/befogenhet att arbeta brottsförebyggande, måste vi som utsätts för ofredande kunna få försvara oss utan att bli straffade.

CMK

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel