Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gör det möjligt att bo på landet så slipper ni bensinupproret

Artikel 2 av 5
Bensinupproret i Örebro län
Visa alla artiklar

Annons

I dag möttes jag av en inbjudan till Facebook-gruppen ”Bensinupproret 2.0” där många av Sveriges bilister samlas för att diskutera sin ilska över de ökade skattetrycket på det fossila bränslet bensin.

Jag förstår gruppens medlemmar. De har långt att köra till jobb, skola och matbutiker och skatteökningen gör att många praktiskt taget inte får ihop sin vardags ekonomi.

Statens försök att styra oss bort från fossila bränslen ger dock inte den effekt som eftersträvas. Svenska folket kommer att fortsätta köra sin bil till jobb, skola och matbutiker för låt oss vara ärliga – vad har vi för val?

Jag är själv uppväxt på landsbygden uppe i norrländska skogar och jag vet hur nödvändig bilen är för dem som bor- eller vill bosätta sig utanför stadsgränserna. Folket kommer att skära ner på andra utgifter för att ha råd att köra sin bil, kanske blir det inte en familjesemester år 2019?

Staten måste tänka om. Utan alternativa lösningar går vi inte mot en klimatsmartare framtid. Skatter hjälper inte klimatet, klimatet bryr sig inte om pengar. Vi behöver billigare tåg- och bussresor, vi behöver ökad kollektivtrafik överallt, även på landsbygden, vi behöver alternativ till fossila bränslen och dess fordon med statlig finansiering. För hur ska vi annars uppnå skillnad?

Jag väljer att inte gå med i Facebookgruppen, jag vädjar istället efter alternativa lösningar. Fossila bränslen är inte hållbart, vi måste tänka om. Men vi kan inte tänka om det innebär att vi ska sitta fastlåsta i våra hem.

”en av folket”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons