Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gör det säkrare att cykla i Östernärke

Jag har försökt tidigare att få en breddning av väg 207 från Torsborg till Stora Mellösa, cirka 900 meter långt. Det skulle räcka med en meter så att vi kan cykla och gå till Stora Mellösa. En meter på ena sidan av vägen med heldragen vit linje.

Man kanske kan bredda 50 centimeter på var sida och måla om mitt- och kantlinjen så man får en meter på ena sidan. Nu har vi cirka tio centimeter från kantlinjen till asfalten slutar vilket gör det livsfarligt att cykla eller gå där. Det går ofta folk med barnvagn eller hund efter vägen. Till och med invalidfordon som har åkt till Odensbacken.

Mellan Stora Mellösa och Odensbacken (cirka sex kilometer) skulle vi nog helst föredra en separat cykelväg typ den mellan Asker och Odensbacken.

Odensbacken är centralorten i Östernärke med apotek, vårdcentral, tandläkare och klädaffärer samt att vi har högstadieskola med idrottshall, som är fullbokad med matcher, träningar med mera.

Mycket skulle vinnas för miljön om vi tordes låta våra barn cykla själva till träningar och matcher. Fordon förs fram i en fruktansvärd fart på raksträckan.

”Östernärking”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel