Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gör ditt jobb först – även hos Regionen

Vad fan får jag för pengarna?

Citatet är taget från ett uttalande från Leif Östros, men är faktiskt något jag funderar på när jag läser NA:s alldeles utmärkta granskning av Region Örebro. Hur är det möjligt att organisationen har så dålig koll på att cheferna sköter sitt arbete? Eller ens har koll på vilka bisysslor var och en har?

Jag har alltid tyckt att det varit viktigt att betala skatt till det allmänna, en inställning som satte sig ännu djupare när jag själv hade en offentlig anställning. Nu fick min betalningsvilja en rejäl törn när det nu gått upp för mig att jag uppenbarligen inte fått en bättre vård för en del av pengarna: Tydligen har jag varit med och bidragit till ett uppstarten av företaget Hudfix Örebro AB via skatten. Inte är väl det rätt?

Den (nu) före detta chefen som drivit upp företaget Hudfix Örebro AB har lyckats omsätta 722 271 kr i perioden 2018-03-28 - 2019-06-30. En mycket imponerande start för ett nystartat företag. De siffrorna kom ifrån innan någon hade hört talas om covid 19. Det ska bli jätteintressant att se årets bokslut för nu har det ju sannolikt varit mer legitimt att så att säga arbeta hemifrån. Måhända kanske inte med en bisyssla.

Jag tycker att Regionen ska kräva tillbaka pengar för förlorad arbetsinsats. Pengar finns i bolaget enligt balansräkningen.

En stor eloge till NA som inlett den här granskningen.

Till alla offentliga chefer som det berör: Skärp er och gör ert jobb!

”Mina skattepengar ska bara göra gott”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel