Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Göransson antar ännu en utmaning

Racerföraren Richard Göransson gillar att vara i farten. Nu ska han trycka in ännu en tävlingsklass i sin redan digra racingkalender.

Annons

Richard Göranssons intensiva motorsportsäsong fortsätter. Utöver STCC, Rallyx X Lites och Nürburgrings 24-timmarslopp kommer han också att tävla i Swedish GT med Scuderia Autoropa. Örebroaren ska dela en av teamets två Ferrari 458 Challenge Evolution med Martin Nelson i årets svenska GT-säsong.

– Ännu en ny och kul utmaning i år och dessutom lite av en dröm som går i uppfyllelse, säger Richard i ett pressmeddelande.

– Ferrari är ett bilmärke som varje racerförare någon gång vill tävla i. Det ska bli väldigt kul att tävla tillsammans med Martin och Autoropa och fantastiskt att kunna lägga till hela Swedish GT i min redan intensiva säsong. 2014 är ett år där jag kör mer tävlingsbil än någonsin tidigare.

Richard Göransson är en av landets mest framgångsrika racerförare. Han har blivit STCC-mästare fyra gånger men är också tvåfaldig europamästare, först 2001 i Formel Ford och 2005 europamästare i FIA European Touring Car Cup.

Martin Nelson har tävlat i Ferrari Challenge och Swedish GT under flera säsonger. Han vann Swedish GT 2010 och upprepade sedan den bedriften 2011 och 2012 med Micke Ohlsson som teamkamrat de första två åren och med Mattias Andersson som teamkamrat 2012.

Swedish GT bygger på ett Pro/Am-system för förarpar. Martin Nelson tillhör i dag en av de bästa i amatör-kategorin medan Göransson är en av Sveriges bästa professionella racerförare. (NA)