Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Göransson är laddad inför stortävling

Till helgen är det midsommar. Men för Richard Göransson är det något annat som hägrar.

Annons

Det klassiska racingfolkfesten, 24-timmarsloppet på Nürburgring, med 175 startande bilar avgörs med start på lördag eftermiddag. För Göransson är det här den åttonde starten i det klassiska loppet.

– Det här loppet och den här banan, ”det gröna helvetet”, är som en drog. Man vill bara tillbaka varje gång och för mig är det här alltid en av säsongens största höjdpunkter, säger Richard Göransson i ett pressmeddelande.

Göransson ser fram emot folkfesten i Tyskland.

- Om Le Mans är det stora glamorösa 24-timmarsloppet så är det här den stora folkfesten och det största folkliga 24-timmarsracet, säger Göransson.

Till det här året har Göransson både en ny bil och kör för ett nytt team. Från BMW till Mercedes och från Marc CDS till ROWE Racing. Göransson kom tvåa i loppet i fjol, vilket var hans bästa placering någonsin. Nu vill han stå överst på pallen.

- Det är ett nytt team och en ny bil för mig men målet är givet, vi kör inte för något annat än ett toppresultat. Min dröm har alltid varit att vinna det här loppet. Vi har en väldigt bra bil, mina teamkamrater på bilen är alla väldigt erfarna och vi har bra däck med mycket bra support från Michelin så vi har alla förutsättningar för att lyckas säger han och fortsätter:

- Samtidigt är konkurrensen mördande tuff. Alla biltillverkare är här och det är fabrikssatsningar från bland annat Audi, BMW, Mercedes, Nissan, Aston Martin, McLaren med flera.

Även en annan lokal förare, Edward Sandström, kör det klassiska loppet i Tyskland.

Det första kvalet är på fredag förmiddag. De 30 bästa går vidare till Super Pole senare under dagen. Sedan startar huvudtävlingen på lördag 16.00.