Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Göransson bakom Dahlgren: "Förändringarna fungerade inte"

Richard Göransson fick nöja sig med tredje plats i det första, poänggivande, kvalet till helgens STCC-race, och en andraplats i det andra kvalet.

Örebroföraren Richard Göransson, som i helgens STCC-premiär inleder jakten på sin femte, historiska titel, ligger alltså trea när årets första poängen nu delats ut.

Volvokollegorna Robert Dahlgren och Scott Mclaughlin, som ersätter Carl Philip Bernadotte i premiären på grund av kungens 70-årsfirande, var nämligen 29 respektive 11 hundradelar före Göransson i det första, poänggivande kvalet på flygfältet i Skövde.

Det innebär, med den omvända startordningen, att Göransson startar från åttonde ruta i söndagens andra race.

I andra kvalet, ett så kallat shootoutkval där förarna en och en får göra endast ett varv på banan, slutade Göransson tvåa bakom Dahlgren. Det kvalet ger inga poäng, men däremot startordningen till söndagens första race, vilket innebär att Göransson får starta från andra ruta, bredvid Dahlgren.

Mclaughlin fick nöja sig med en fjärdeplats i andra kvalet, tiondelen bakom Daciaföraren Mattias Andersson som därmed bröt den totala Volvodominansen. Under samtliga andra kval- och testpass på lördagen la Cyan Polestar Racing-teamets tre förare nämligen beslag på de tre första platserna, med Dahlgren i topp vid samtliga tillfällen.

– Vi gjorde några ändringar från testerna till kvalet, och de fungerade tyvärr inte. Men det här var ändå mitt bästa kvalresutlat på bra länge, och min specialitet är racen, så jag har bra självförtroende inför morgondagen, säger Göransson i ett pressmeddelande.