Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Göransson defilerade hem segern

Richard Göransson visade vart skåpet skulle stå från start i kvällens första race på Mantorp. Tog ledningen direkt – och släppte den aldrig.

Örebroaren Richard Göransson stod som tvåa i starten. Etta startade Björn Wirdheim, som gjorde sin första tävling på svensk mark sedan 1997 efter äventyr som bland annat testförare i formel 1. Men Wirdheim fick inte till starten alls, passerades först av Göransson och sedan av Johan Kristoffersson.

– Jag fick en riktig rökarstart, och såg att Wirdheim fick en sämre. Jag kände att jag hade en upper hand på grabbarna, säger Göransson till SVT efter loppet.

Och ledningen Göransson knep släppte han inte. Hade en otrolig fart redan från start och gick ifrån tidigt. Med tio varv kvar ledde Göransson med hela fem sekunder. Kristoffersson hade ingen chans att hänga med och fick fokusera på kampen om andraplatsen med Wirdheim. Göransson defilerade sedan hem segern. Bakom honom kunde Wirdheim passera Kristoffersson med en omkörning i loppets sista kurva.

– Det gick bra. Jag var aldrig riktigt orolig, säger han till SVT.

Göransson vann med hela 6,496 sekunder ner till tvåan Wirdheim och hade dessutom racets snabbaste varvtid på 47,494, att jämföra med Kristoffersson som var näst snabbast runt banan på 47,795.

– Det känns fantastiskt skönt. Nu är det ett race till där vi ska ta oss i mål.

Efter segern är Göransson delad etta i det totala sammanhanget med Robert Dahlgren, inför kvällens andra race på Mantorp Park.