Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Göransson klar för nytt år i STCC

Fyrfaldige STCC-mästaren Richard Göransson är klar för Volvo Cyan Racing kommande säsong.

Richard Göransson och STCC har blivit en etablerad kombination. Den 37-årige örebroaren har vunnit 39 lopp, flest av alla, och har bärgat fyra STCC-titlar genom åren. En prestation som han delar med länskollegan Thed Björk.

De två senaste säsongerna har Richard Göransson kört för team Tidö. Men nu byter han stall.

Richard Göransson har skrivit kontrakt med Cyan Racing för 2016 och kommer att köra en Volvo S60.

- Jag är oerhört stolt och glad över att få tävla för Cyan Racing. Jag är här för att segra och jag vet att teamet bara existerar för att segra, så jag kan inte vara på ett bättre ställe, säger han i ett pressmeddelande.

Som stallkamrater kommer Richard Göransson att få Robert Dahlgren och prins Carl Philip.

– Jag har de bästa möjliga förutsättningarna och det är upp till mig att bevisa att jag kan segra. Jag är mer än redo för säsongsstarten och det råder inga tvivel kring mitt mål, att bli den första föraren någonsin att ta fem STCC-titlar, säger han.

– Richard har varit en av våra absolut tuffaste konkurrenter under många år och vi är väldigt glada över att ha honom med oss. Jag tvivlar inte en sekund på att han kommer att utmana om den absoluta toppen i år, säger Christian Dahl, vd för Cyan Racing i pressmeddelandet.

Årets STCC-säsong startar den första maj på flygplatsbanan i Skövde.

Innan dess ska Richard Göransson bland annat delta i vinterserien i rallycross "Rallyx on ice" som inleds i Sälen i morgon fredag.