Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Göransson klar för VM: "En pojkdröm"

2014 hoppade han in och tog en andraplats. Nu gör fyrfaldige STCC-mästaren Richard Göransson, från Örebro, en ny satsning på rallycross-VM – och kör Sveriges deltävling i Höljes.

Annons

Richard Göransson, 37, är en av Sveriges mest mångsidiga bilsportförare och har förutom sina fyra STCC-titlar, med tillhörande SM-guld i standardvagnsracing, också tagit SM-medaljer i rally och formelbil. Nu är örebroaren, som den här säsongen kör STCC för Volvo och ligger tvåa i mästerskapet inför helgens deltävling på Anderstorp, comeback i rallycross-VM där han under ett av sina två inhopp 2014 slutade på en sensationell andraplats i stenhård konkurrens i Italiens VM-deltävling.

Den här gången hoppar Göransson in i den mest pretigefyllda av alla rallycrosstävlingar – Sveriges VM-deltävling i Höljes 1–3 juli, som i fjol lockade nästan 40 000 åskådare till den lilla värmländska byn.

– Att nu äntligen få köra i Höljes är en liten pojkdröm då jag var där mycket som liten och tittade på tävlingarna, säger Göransson i ett pressmeddelande.

Konkurrensen är inte att leka med. Efter fem av tolv VM-deltävlingar är det idel toppförare på de fem första platserna i VM-sammandraget: Tvåfaldige DTM-mästaren Mattias Ekström, Petter Solberg som vunnit VM-guld i rallycross två år i rad, Sébastien Loeb som är världens bästa rallyförare genom tiderna med nio raka VM-titlar 2004–2012, förre STCC-mästaren och rallycrossesset Johan Kristoffersson, och norska framtidsnamnet Andreas Bakkerud. Lägg till världsnamn som Petter Solberg och Ken Block ...

– Det här blir en rejäl utmaning, säger Göransson i pressmeddelandet.