Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Göransson lämnar STCC

Örebroaren Richard Göransson blir näste man att lämna STCC för utbrytarserien TTA. Därmed gör han sin sista STCC-deltävling på lördag.

Annons

Richard Göransson berättar om sitt beslut i ett pressmeddelande.

– TTA erbjuder en bra plattform för oss förare med långsiktiga mål och entreprenörskap. TTA har ett intressant koncept med snabbare bilar, bättre förutsättningar för team, förare och arrangörer och ett spännande upplägg för publik och sponsorer, säger han.

Beskedet är väntat. Göransson skrev inför säsongen ett treårskontrakt med WestCoast Racing, och väljer nu att fullfölja kontraktet genom att följa med teamet till TTA.

TTA består sedan tidigare av de tidigare STCC-teamen Flash Engineering, WestCoast Racing, Polestar Racing och Brovallen Design, och är en utbrytning ur STCC som skedde när teamen och STCC-ägarna inte kunde komma överens om vilken typ av bilar som ska användas från 2012. Det nya mästerskapet drar igång till våren, men hur kalendern kommer att se ut är ännu inte känt.

I STCC har Göransson fyra mästerskapssegrar och 37 segrar och 61 pallplatser på 119 race. På lördag kör han karriärens kanske sista STCC-race när årets final avgörs på Mantorp.

Samtidigt som nyheten om Göransson kommer bekräftar STCC i dag att de skrivit kontrakt med racerbanan Knutstorp för tre år framöver. Sedan tidigare är det klart att STCC kommer att köras på Mantorp de kommande fem åren och att finalen i mästerskapet 2012 kommer att köras på travbanan Solvalla. (NA)