Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Göransson om titelkampen: "Kan vara klurigt"

Han går en jämn kamp med stallkamraten Robert Dahlgren om STCC-mästerskapet. Därför vill inte Richard Göransson ta några stora risker.– Det där kan vara lite klurigt, säger örebroaren inför STCC-helgen i Falkenberg.

Annons

Medan flera racingkollegor hade en ledig helg förra veckan hade Göransson fullt upp.

Han deltog i värmländska Höljes VM-deltävling i rallycross, men hade där svårt att hävda sig och missade semifinalerna.

– Det var en ganska svår helg med otroligt varierande väder. Torrt och blött, med regninställning på torrväder. När man göra sådana här inhopp som jag gjorde nu så vill man kunna bygga upp fart under tävlingen. Men det kunde jag aldrig göra när det blev nya förutsättningar, säger Göransson.

Samtidigt hade han svårt att få till det på banan.

– Jag hade halvknackiga starter, men det är samma där. Ena gången blött, andra gången torrt. Och i rallycross är starterna viktiga. Men jag är ändå rätt så nöjd och jag hade farten under flygande varv. Det var okej, även om vi inte fick ihop allt.

Och de andra mer rutinerade förarna kanske har mer rutin från varierande förutsättningar?– Absolut. Och jag har aldrig kört rallycrossbil på blöt nivå. Det var lärorikt och jättekul. Extremt mycket folk (publiksiffra på över 40 000). Det är ett häftigt event. Svårt att för förklara om man inte varit på plats.

Ingen framskjuten placering i Höljes. Men i helgen är det tanken att han ska hävda sig i toppen igen när Falkenbergs deltävling i STCC avgörs, med start i dag då kvalet avgörs.

– Ja, precis. Det här är min hemmaarena. Racingbilen alltså. Jag har tagit pallplatser i alla race hittills, med undantag för ett i Skövde där bilen brann. Så jag har haft en bra säsong, tycker jag, säger Göransson.

Ändå är han ”bara” tvåa i mästerskapet, tio poäng bakom stallkamraten Robert Dahlgren.

– Det är bara att bita ihop och fortsätta som jag gjort. Jag har haft en väldigt bra början på året och kan inte mer än göra likadant. Vill inte ändra ett vinnande koncept och i stället göra stora risker. Det gäller att göra en överläggning risk, kontra resultat.

Det är en speciell situation att kriga mot en stallkamrat om mästerskapet?– Jo, så kan det vara. Vissa lägen gäller det att inte kriga för mycket och för hårt med sin teamkompis. Det där kan vara lite klurigt, säger Göransson.

Hur lämpar sig Falkenbergs bana för dig? Passar den dig?– Nja, vet väl inte om den passar på så vis. Men den är väldigt annorlunda och väldigt kort. Drygt 40 sekunder varvet och svänger nästan hela tiden. En minioval, kan man säga.