Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Göransson snabbast sista testdagen

Sista testdagen före STCC-säsongen. Då var meste mästaren, örebroaren Richard Göransson, snabbast av alla.

Annons

Richard Göransson, 36, har fyra STCC-titlar under bältet men har ännu inte tagit någon seger för sitt "nya" stall Team Tidö, som han bytte till inför förra säsongen.

Men nu verkar Göransson ha fått upp farten rejält igen. Under fredagens tester, de allra sista inför STCC-premiären på Skövde flygplats om två veckor, noterade örebroaren den snabbaste varvtiden av alla, med över en tiondels marginal före Fredrik Larsson, Falkenberg och BMW.

Regerande mästaren Thed Björk, från Vretstorp och boendes i Karlskgoa, var snabbast under båda torsdagens pass men fick nöja sig med tredje respektive fjärde plats under fredagens pass, och hans teamkompis i Volvo, örebroaren Fredrik Ekblom, var fjärde repsektive femte snabbast. Men det var inget överraskande med tanke på vad Ekblom sa till NA på torsdagskvällen:

– Vi har ett litet annorlunda testschema i morgon (läs: i dag) så jag tror att vi får svårt att ligga i spets. Vi ska gå igenom andra grejer på bilen och ägna oss åt lite mer långkörning, sa Ekblom som alltså blev sannspådd.