Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Göransson trea i första: ”Inte det roligaste jag kört”

Örebroaren Richard Göransson fick kliva upp på pallen i Anderstorps första STCC-race.– Inget av de roligaste race jag kört, men ändå skönt att ta lite poäng och gå upp på prispallen, säger Göransson.

Annons

Johan Kristoffersson hade varit outstanding i kvalet, var snabbast i både Q1 och Q2. Och resultatet i Q2 utgör startordningen i första racet, varpå Kristoffersson startade först. Näst snabbast var Richard Göranssons teamkollega i Volvo, Robert Dahlgren, medan Göransson själv fick starta i andra startled som trea totalt.

Och startordningen i det första racet blev också slutställningen. Johan Kristoffersson höll undan till seger, före Robert Dahlgren och med Richard Göransson på tredje plats.

– Det var ett väldigt lugnt race hamnade lite i ingenmansland efter att ha tappat Andersson (Mattias) i starten. Sedan fick jag åka för mig själv för de körde snabbt där framme. Jag insåg snabbt att det var svårt att åka i kapp fick bevaka både framåt och bakåt. Inget av de roligaste race jag kört, men ändå skönt att ta lite poäng och gå upp på prispallen, säger Göransson till SVT.

I sammandraget drygar Robert Dahlgren ut ledningen, leder nu på 151 poäng. Göransson är tvåa på 133, medan Kristoffersson skuggar bakom på tredjeplatsen på sina 109 poäng.

Andra racet körs 16.00 med omvänd startordning. Och Göransson startar då som sexa.