Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Göransson utmanas - av förre F1-föraren

Richard Göransson ser ut att få tuff konkurrens i STCC. Flash Engineering gör comeback i mästerskapet – med förre F1-föraren Björn Wirdheim i teamet.– Vi är tillbaka för att köra ifrån de som är bäst, säger ägaren Jan ”Flash” Nilsson.

 Flash Engineering har flest racesegrar i mästerskapet genom tiderna, 63 till antalet. Nu är teamet tillbaka med Björn Wirdheim som förare. Wirdheim har haft en framgångsrik karriär, vann GP2 2003 och blev året efter testförare för jaguar i formel 1. Men något lopp gjorde han aldrig. De senaste åren har han tillbringat som GT-förare i Japan och Europa.

– Det ska bli jätteroligt att tävla i Sverige igen, speciellt som jag får möjlighet att göra den här satsningen tillsammans med Jan ”Flash” Nilsson och ett av de mest professionella teamen i mästerskapet. Hos Flash Engineering vet jag att jag kommer att få bra förutsättningar att lyckas, säger Wirdheim i ett pressmeddelande.

Det ser ut att bli tuff konkurrens för Volvo där örebroaren Richard Göransson är ny förare i det här året.

– Vi är tillbaka för att köra ifrån de som är bäst. Vi är tillbaka för att köra ifrån Volvo, säger Jan ”Flash” Nilsson.

Björn Wirdheim är ankare i teamet, men kommer inte att köra alla tävlingar. När han har internationella uppdrag kommer reservföraren Linus Ohlsson, 25, att få chansen. I övrigt kommer Flash Enineering att matcha 19-åringen Reuben Kressner.