Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Göransson vann dramatiskt race - tog över totalledningen

Richard Göransson vann - och största konkurrenten om STCC-titeln blev avkörd och tvingades bryta. Då tog Örebroföraren över totalledningen med stor marginal.

Annons

Det saknades inte direkt dramatik i söndagens första STCC-race i Falkenberg.

Efter att ha fått starta trea i kvalet på grund av sand på banan var titeljagande Örebroföraren Richard Göransson uppe på förstaplatsen redan efter första kurvan, men dubbla säkerhetsbilssejourer gjorde att han aldrig lyckades dra ifrån.

Den andra orsakades av att Göranssons ditintills mästerskapsledande teamkompis Robert Dahlgren blev avkörd av Emma Kimiläinen och tvingades bryta racet. Något som, när Göransson efter mycket möda lyckats hålla Johan Kristoffersson bakom sig och grejat heatsegern, vände trepoängsunderläge till 22-poängsledning över Dahlgren i sammandraget.

– Det var ett tufft och kul race. Jag hade inte riktigt farten i början och Falkenberg är en lurig bana när det är blött. Det var tråkigt att “Robban” tvingades bryta men det var förstås bra för mig poängmässigt, säger Göransson i ett pressmeddelande.

Eftersom Göransson vann den första kvalomgången på lördagen startar han från tionde ruta i söndagens andra race, som startar 15.45.