Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Göransson vann kvalet – tog 25 viktiga poäng

Richard Göransson vann första kvalet till söndagens STCC-race i Falkenberg – och tog därmed in sju poäng på stallkompisen och titelkonkurrenten Robert Dahlgren som nu bara är tre poäng före i sammandraget.

Annons

Richard Göransson noterade de två snabbaste varven i kvalet i Falkenberg, först 43,185 vilket han därefter förbättrade till 43,180, medan stallkompisen och titelkonkurrenten Robert Dahlgren var näst snabbast med 43,300. Johan Kirstoffersson var trea, Emma Kimiläinen fyra, Björn Wirdheim femma och prins Carl Philip sexa. Daniel Haglöf kraschade under inledningen av kvalet och orsakade rödflagg.

I sammandraget innebär resultatet att Göransson äter in sju poäng på Dahlgren, som gick in i helgen med en tiopoängsledning i sammandraget som nu är nere på tre poäng inför söndagens båda race.

I andra kvalet, om pole position i första racet, fick Göransson nöja sig med en andraplats sedan prins Carl Philip varit av i en kurva, dragit upp sand på banan och förstört förutsättningarna för de snabbaste, sent startande, förarna. Därmed vann tidigt startande Rasmus Mårthen superpole-kvalet.

– Jag är jättenöjd, kunde knappast bli mycket bättre i dag. Jag var snabbast på båda träningarna och snabbast i Q1. Q2 var som det var med sand på banan, vi var ”best of the rest”. Jag är supernöjd, sade Göransson i ett pressmeddelande.

Taktiken i morgondagens tävling?– Jag går för seger i första racet. I andra racet får vi se, jag startar tia där. Nu ser det ut att bli regn och det kan bli spännande, sade Göransson.

Göranssons seger i det första kvalet innebär alltså att han startar på tionde plats i det andra racet, där Reuben Kressner står i pole position närmast före Mattias Andersson.

Lördagen i Falkenberg skakades av en allvarlig olycka i supportklassen Porsche Carrera Cup, där Kvicksundsföraren Johan Andersson, 49, ”skadades svårt och åkte till sjukhus med ambulans” enligt tävlingsledningen. Mer uppgifter fanns inte på lördagskvällen.