Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Göranssons första seger i år

Flitigt körande Richard Göransson tog säsongens första seger när han vann det andra racet i premiären av Swedish GT-serien på Mantorp Park.

Annons

Richard Göranssons intensiva motorsportsäsong är i full gång. Utöver STCC, Rallyx X Lites och Nürburgring 24-timmarslopp tävlar han dessutom i Swedish GT med Scuderia Autoropa. Han delar en av teamets två Ferrari 458 Challenge Evolution med Martin Nelson i den svenska serien.

Och redan i premiären på Mantorp slog Richard till och tog säsongens första seger.

Richard tog ledningen  från pole position i det andra heatet men jagades av Matteo ”Babalus” Santoponte under hela racet. På sista varvet blev det problem i samband med en varvning och Santoponte gick förbi. Men så bromsade han på sig i sista kurvan och Göransson körde förbi med en riktig bredsladd.

– Mina däck var helt slut så det var bara att ge allt som var kvar och det lyckades, säger Göransson till swedish-gt.se.

I det första heatet tävlade Martin Nelson i Ferraribilen.