Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Göranssons sköna besked: Dubbelt snabbast

I morgon drar STCC-säsongen igång på allvar – i dag värmde förarna upp med två halvtimmestest på Knutstorp. Örebroföraren Richard Göransson var snabbast två gånger om.

Annons

I morgon, lördag, avgörs årets första deltävling i STCC. Dubbla race på skånska Knutstorp.

I dag värmde förarna upp med dubbla halvtimmestest. Och snabbast av alla var Richard Göransson. BMW-föraren från Örebro, som har fyra STCC-titlar i bagaget men kommer från två tunga säsonger, noterade bästa varvtiderna med en dryg tiondels sekunds marginal i båda testen.

I första testet var Göransson 0,118 sekunder före karlskogingen Thed BJörk, i det andra 0,106 sekunder före Joakim Mangs.

Volvoföraren Björk var tvåa och fyra i testen, hans teamkollega tillika regerande mästaren, örebroaren Fredrik Ekblom, var femma respektive tia.

Prins Carl Philip, som gör debut i svensk racings kungaklass på lördagen, slutade på 13:e plats av 15 förare i båda testen, slagen med 1,5 sekunder av Göransson.

Under fredagen avgjordes också kval i Carrera cup, där Örebroföraren Johan Löfqvist tog sjunde startposition av åtta bilar till lördagens race, och V8 Thunder cars, där örebroarna Anton Gruffman och Mikael Eklund kommer starta som 18:e och 19:e av 20 deltagare på lördagen.

Läs allt inför STCC-premiären i fredagens NA, papperstidningen, som du kan köpa som e-tidning här nedan!