Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Göranssons sköna revansch

Bara nia i premiären på Knutstorp – men i Arvika i dag fick Richard Göransson revansch. I rallycross-SM:s lites-klass slutade Göransson tvåa.

Annons

Det blev ett högdramatiskt finalheat i Arvika där Göransson kom iväg som trea men satte in en stöt på Linus Leise redan i andra böj – och gick sedan en sex varv lång uppgörelse om andraplatsen mot ständigt stressande Kevin Eriksson.

– Jag hade problem med framvagnen, bilen gick inte riktigt som jag ville, så jag fick göra mig bred. Kevin fajtades riktigt bra, säger Göransson till SVT.

I näst sista kurvan fick Eriksson tekniska problem, och Göransson kunde hålla undan och bli tvåa, långt efter helt överlägsna Kevin Hansen som ledde från start till mål.

– Det är fantastiskt kul. Det har gått över förväntan. Men det är snart dags för den där jäkla förstaplatsen, säger Göransson som varit tvåa och trea i VM och nu tvåa i SM efter niondeplatsen i premiären på Knutstorp.

Vretstorpssonen Daniel Björk blev trea i SM-finalen efter Kevin Erikssons stopp.

Göransson fortsätter helgen med GT-race på Mantorp fredag-lördag.