Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gospelhyllning till Elvis

Gospel i Elvisstil, då åker folket mil efter mil. På söndagskvällen fylldes kyrkan i Hammar med 350 besökare för att lyssna på gospel när den är som bäst.

Annons

Det är inte varje söndag i kyrkan som 350 personer ställer sig upp och ger stående ovationer för vad de sett och hört. Men så var det i Hammar på söndagskvällen efter det att One Way Brothers, Eva Eastwood och Hans-Eric Hägg gett konsert med en lång rad av gospellåtar som Elvis Presley så varmt, och med glädje, sjöng på de stora scenerna i USA.

Elvis blev en legend, och som framförde en musik, som folk tar till sig i alla åldrar även i dag. Det är inte minst bevisat genom de konserter som söndagens artister framfört runt om i kyrkorna i södra länsdelen.

Framträdandet i Hammar det tionde, och det på sju orter. I nio fall av tio har det varit fullsatt, och så var det i söndags också. Och publiken fick garanterat valuta för gratisbiljetterna.

Läs mer i tisdagens Nerikes Allehanda.