Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Göteborg ser allt mer ut som ett bättre val än Örebro för Laxåbor

Om någon undrar varför jag och flera andra länsbor inte gärna åker till Örebro längre:

Parkeringsplatserna för oss som måste använda bil för att komma till staden har avsevärt försämrats. Järntorget som tidigare var en mötesplats där det myllrade av liv och rörelse har blivit öde och tomt. Tidigare kunde man parkera sin bil där och träffa folk. Nu är det helt dött. Dessutom ser det bedrövligt ut med den beryktade toaletten målad i klatschiga färger som om det skulle vara en glassbar.

Parkeringar på platser i staden där man tidigare kunde ställa sin bil för tio kronor för tre timmar är bortbyggda. Att över huvud taget förstå sig på hur man ska betala för att parkera sin bil i Örebro är en gåta för de flesta.

Om man överväger att ta bussen till staden från omkringliggande orter för att undkomma parkeringsproblemen är det nog bäst att ta med sig hörselskydd. De nya länsbussarna med dess obekväma sittplatser låter anskrämliga med alltför höga ljudnivåer för resenärerna.

Alternativet att med buss ta sig till Örebro har enligt mitt förmenande förverkats. Återstår att fundera på om det inte vore bättre att ta tåget till Göteborg och göra sina inköp där i stället. Visserligen tar det drygt en timme längre att åka från Laxå till Göteborg än till Örebro. Men då åker man åtminstone tystare och bekvämare.

”Laxåbo med rimliga krav”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel