Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Göteborgsflyg frånÖrebro redan i höst

Nu är det klart. Planerna på en ny flyglinje mellan Örebro och Göteborg är i hamn. Därmed öppnar ett fönster mot många fler utlandslinjer.

På tisdag avslöjar flygbolaget City Airline detaljerna på en presskonferens på Örebro flygplats.

Men NA kan redan i dag avslöja att Örebro flygplats blir en av 8-10 andra ekrar i Skandinavien med flyg tur och retur till navet Landvetter utanför Göteborg. Därifrån kommer det från starten den 1 september att finnas 40 nationella och internationella destinationer plus andra flygbolag.

Stort intresse

– Intresset har varit stort. I dagsläget har vi mellan 10-15 klara aktieägare i länet, men vi vet inte exakt var vi landar i slutändan. Men vi kan nu inkludera Örebro i konceptet, säger projektledaren Lars Håkansson.

Trafiken ska drivas genom regionalt förankrade marknadsbolag. I Örebro heter bolaget Air Orebro of Scandinavia. City Airline blir majoritetsägare med 51 procent av aktierna, resten ägas av regionala investerare.

Tar bara 22 minuter

Örebro får ett eget plan som mellan de fyra dubbelturerna till Göteborg kan chartras av föreningar. Det tar cirka 22 minuter för jetplanet som tar 49 passagerare att flyga rutten. Sedan går bytet snabbt till planen ut mot andra svenska städer eller Europa. Förutom Örebro är nu Karlstad, Växjö och Norrköping klara ekrar.