Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gott om solidaritet i Nora

Coronaviruset påverkar oss alla och präglar samhället på ett sätt som vi inte kunde ana för bara ett par månader sedan. Vi vet inte när vi kan frigöra oss från de förändringar och den påverkan som smittrisken innebär för oss som individer och för oss som samhälle.

Dessa förutsättningar får oss att agera olika. En del har inte genomfört så stora förändringar i sina liv medan andra har behövt isolera sig eller gjort andra förändringar som begränsar och tär på vardagen.

Jag vill med den här insändaren rikta ett tack till de organisationer och privatpersoner som mycket tidigt i den här krisen tog initiativ till att erbjuda stöd och hjälp till de som behöver det. Jag vet att det varit betydelsefullt för den som tillhör riskgrupp eller har en stark oro.

Jag vill också tro att det bidragit till att vi som samhälle valt att anstränga oss mer och för att följa folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Röda Korset i Nora och Svenska kyrkan var tidigt igång och startade upp inköpshjälp. Livsmedelsbutikerna har på olika sätt bidragit i det arbetet.

Facebookgruppen ”Vi är samhället” samlar nästan 400 frivilliga. Nora kommun med socialchefen och utvecklingsstategen i spetsen har samordnat och arbetat intensivt, det har varit högt i tak och låga trösklar för att utbyta stöd mellan de olika aktörerna.

Noterbart är också de många yngre som valt att ställa upp som volontärer eller på annat sätt bidra i arbetet. Allt detta är ett styrkebesked från Nora som samhälle, men det gör inget om vi spänner musklerna ytterligare.

Jag vill uppmana dig som läser detta att fundera på om även du kan tänka dig att göra en insats i en frivilligorganisation, eller fråga granntanten om hon vill ha middagen levererad från hennes favoritrestaurang.

Det finns bara vinster med solidaritet, och vi blir alla vinnare!

Jonas Åkerman

Nora

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel